سیب

سیب یکی از محبوب‌ترین میوه‌ها است و این اتفاق خوبی است. این میوه به طرزی استثنایی سالم است و تحقیقات بی‌شماری از خواص سیب حمایت می‌کنند.


در این نوشتار به ۱۰ تاثیرگذارترین خواص سیب برای سلامتی اشاره می‌کنیم.

۱. سیب‌ها مغذی هستند

یک سیب متوسط برابر است با ۱.۵ فنجان میوه. برای رژیمی با ۲۰،۰۰۰ کالری، دو فنجان میوه در روز توصیه می‌شود.

برخی از حقایق تغذیه‌ای یک سیب متوسط را می‌توانید در زیر بخوانید:

– کالری: ۹۵

– کربوهیدرات: ۲۵ گرم

– فیبر: ۴ گرم

– ویتامین ث: ۱۴٪ مصرف روزانه توصیه شده

– پتاسیم: ۶٪ مصرف روزانه توصیه شده

– ویتامین ک: ۵٪ مصرف روزانه توصیه شده

– منگنز، مس و ویتامین‌های آ، ای، ب۱، ب۲ و ب۶: کمتر از ۴٪ مصرف روزانه توصیه شده

هم‌چنین سیب منبعی غنی از پلی‌فنول است. این ترکیبات مسئول بسیاری از خواص سیب برای سلامتی هستند، در حالی‌که برچسب‌های تغذیه‌ای از آن‌ها نام نمی‌برند.

برای آن‌که بیش‌ترین استفاده را از سیب ببرید، ان را با پوست بخورید. پوست سیب حاوی نصف محتویات فیبر و بسیاری از پلی‌فنول‌ها است.

خلاصه: سیب‌ها منبع خوبی از فیبر و ویتامین ث هستند. هم چنین حاوی پلی‌فنول هستند که می‌تواند فواید سلامتی بی‌شماری به همراه داشته باشد.

۲. سیب‌ها ممکن است برای کاهش وزن خوب باشند

سیب‌ها سرشار از فیبر و آب هستند ـ  دو ویژگی که که آن‌ها را سیرکننده می-کنند.

در مطالعه‌ای، شرکت‌کنندگانی که پیش از هر وعده تکه‌های سیب خورده بودند، سیرتر از کسانی بودند که سس سیب یا آب‌سیب خوردند و یا هیچ فرآورده‌ای از سیب مصرف نکردند.

در همین مطالعه، کسانی که وعده‌شان را با تکه‌های سیب شروع کردند، در مجموع ۲۰۰ کالری هم کمتر از سایرین غذا خوردند.

در مطالعه‌ی دیگری، ۵۰ زن چاق به مدت ۱۰ هفته به رژیم خود سیب یا بیسکویت جو اضافه کردند. این موارد کالری و فیبر مشابهی داشتند. کسانی که سیب خوردند به طور متوسط ۲ پوند (۱ کیلوگرم) کم کردند و در مجموع کالری کمتری مصرف کردند.

محققان فکر می‌کنند سیب سیرکننده‌تر است زیرا با وجود انرژی کم‌تر، هم چنان حاوی فیبر و حجم است.

هم‌چنین برخی از ترکیبات طبیعی آن‌ها ممکن است به کاهش وزن کمک کنند.

مطالعه‌ای روی موش‌های چاق نشان داد آن‌هایی که مکملی از سیب خرد شده و کنسانتره‌ی سیب مصرف کردند، وزن بیش‌تری از دست دادند و سطوح پایین‌تری کلسترول ال‌دی‌ال ”بد“، تری‌گلیسرید و کلسترول کل کمتری نسبت به گروه کنترل داشتند.

خلاصه:‌ سیب‌ها ممکن است ب چند صورت به کاهش وزن کمک کنند. بخصوص به خاطر فیبر زیادی که دارند، سیرکننده هستند.

۳. سیب‌ها می‌توانند برای قلب‌تان خوب باشند

مشخص شده است که بین سیب و خطر کمتر ابتلا به بیماری‌های قلبی رابطه‌ای وجود دارد.

یکی از دلایلش ممکن است آن باشد که سیب حاوی فیبر محلول است، نوعی فیبر که می‌تواند به کاهش سطح کلسترول خون‌تان کمک کند.

هم‌چنین حاوی پلی‌فنول است، که اثرات آنتی‌اکسیدان دارد. بسیاری از این ترکیبات در پوست آن جمع شده‌اند.

یکی از این پلی‌فنول‌ها، فلاونوئیدی به نام اپی‌کاتچین است که می‌تواند فشار خون را پایین بیاورد.

تحلیل مطالعات انجام شده ارتباط بین مصرف زیاد فلاونوئید و ۲۰٪ خطر کمتر سکته را نشان می‌دهد.

فلاونوئید می‌تواند با کاهش فشار خون، کاهش اکسیداسیون ال‌دی‌ال و عمل کردن به عنوان یک آنتی‌اکسیدان به جلوگیری از حمله قلبی کمک کند.

مطالعه‌ی دیگری اثرات خوردن یک سیب در روز را با مصرف استاتین مقایسه کرد، که نوعی داروی معروف به کاهش کلسترول است. برآورد شده است که سیب‌ها تقریبا به همان اندازه‌ی استاتین در کاهش مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی موثر هستند.

با این حال، این یک آزمایش کنترل شده نبود، پس نتایج آن را با احتیاط در نظر بگیرید.

مطالعه‌ی دیگری مصرف میوه‌ها و سبزیجات دارای گوشت سفید، مانند گلابی و سیب، را به کاهش خطر سکته ارتباط داد. به ازای مصرف هر ۲۵ گرم (حدود ۱/۵ فنجان تکه‌های سیب) خطر سکته تا ۹٪ کاهش پیدا کرد.

خلاصه: سیب‌ها سلامت قلب را به چندین روش بهبود می‌بخشند. آن‌ها فیبر محلول زیادی دارند که به کاهش کلسترول کمک می‌کنند. هم‌چنین حاوی پلی‌فنول هستند که به کاهش فشار خون و خطر سکته ارتباط دارد.

۴. سیب‌ها با خطر کمتر دیابت ارتباط دارند

چندین مطالعه مصرف سیب را به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ ارتباط داده-اند.

در یک مطالعه‌ی وسیع، بین مصرف یک سیب در روز و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ ارتباطی پیدا شد. حتی مصرف فقط چند سیب در هفته نیز تاثیر محافظتی مشابهی داشت.

ممکن است پلی‌فنول سیب‌ها به جلوگیری از آسیب بافتی سلول‌های بتای پانکراس کمک کند. سلول‌های بتا در بدن انسولین تولید می‌کنند و اغلب در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ آسیب می‌بینند.

خلاصه: مصرف سیب با خطر کمتر ابتلا به دیابت نوع ۲ در ارتباط است. احتمالا دلیل این امر محتوای پلی‌فنول آنتی‌اکسیدان آن است.

۵. سیب‌ها ممکن است اثرات پربیوتیک داشته باشند و باکتری‌های خوب معده را تقویت کنند

سیب‌ها حتوی پکتین هستند، نوعی فیبر که به عنوان یک پربیوتیک عمل می‌کند. یعنی باکتری‌های مفید معده را تغذیه می‌کند.

روده‌ی کوچک شما فیبر را طی عمل هضم جذب نمی‌کند. در عوض، به سمت انتهای روده‌ی بزرگ می‌رود، که می‌تواند رشد باکتری‌های مفید را تقویت کند. هم‌چنین به ترکیبات مفید دیگری تبدیل می‌شود که به بدن‌تان بازمی‌گردد.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد این امر ممکن است دلیل برخی از اثرات محافظتی سیب در مقابل چاقی، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی باشد.

خلاصه: نوع فیبری که در سیب وجود دارد، باکتری‌های خوب را تغذیه می‌کند و ممکن است دلیل محافظت ان در مقابل چاقی، بیماری‌های قلبی و دیابت نوع ۲ باشد. و به این ترتیب خواص سیب برای انواع بیماری ها هم هست.

۶. مواد موجود در سیب می‌تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند

مطالعات زیادی ارتباط بین مصرف سیب و خطر کمتر ابتلا به سرطان را نشان داده است.

مطالعات آزمایشگاهی به طور خاصی شیوه‌های مبارزه‌ی ترکیبات این میوه را با سرطان بررسی کرده‌اند. مطالعه‌ای انجام شده بر روی زنان نشان داد مصرف سیب با کاهش نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان ارتباط دارد.

سیب ممکن است خطر سرطان را به چند صورت کاهش دهد، از جمله به وسیله‌ی اثرات ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی که دارد.

۷. سیب حاوی ترکیباتی است که می‌تواند به مبارزه با آسم کمک کند

سیب‌های غنی از آنتی‌اکسیدان ممکن است به محافظت از ریه‌ها در برابر آسیب اکسیداتیو کمک کنند.

یک مطالعه‌ی وسیع بر روی بیش از ۶۸،۰۰۰ زن نشان داد کسانی که بیش‌ترین سیب را مصرف کردند کمترین خطر ابتلا به آسم را داشتند. مصرف ۱۵٪ یک سیب بزرگ در روز باعث کاهش ۱۰٪ خطر ابتلا به آسم می‌شود.

پوست سیب حاوی یک فلاونوئید به نام کوئرستین است، که می‌تواند به تنظیم سیستم ایمنی و کاهش التهاب کمک کند. سیب به این دو شیوه بر آسم و واکنش-های آلرژیک تاثیر می‌گذارد.

خلاصه:‌ سیب‌ها حاوی ترکیبات آنتی‌اکسیدان و ضدالتهابی هستند که می‌توانند به تنظیم پاسخ‌های سیستم ایمنی کمک کرده و از بدن در مقابل آسم محافظت کنند.

۸. سیب‌ها می‌توانند برای سلامت استخوان مفید باشند

مصرف سیب با تراکم استخوانی بیش‌تر ارتباط دارد، که نشان دهنده‌ی سلامت استخوان است.

محققان فکر می‌کنند ترکیبات ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدان این میوه به تقویت تراکم و استحکام استخوان کمک می‌کند. و خواص سیب برای استخوان ها هم هست.

برخی مطالعات نشان می‌دهد سیب‌ می‌تواند به شکلی مثبت بر سلامت استخوان تاثیر بگذارد.

در یک مطالعه، زنان وعده‌ای شامل سیب تازه، سیب بدون پوست، سس سیب خوردند و برخی هیچ فراورده‌ی سیبی مصرف نکردند. کسانی که سیب خوردند در مقایسه با گروه کنترل کلسیم کمتری از دست دادند.

خلاصه: ترکیبات ضدالتهاب و آنتی‌اکسیدان سیب می‌توانند سلامت استخوان را تقویت کنند، و مصرف سیب می‌تواند به حفظ توده‌ی استخوانی با افزایش سن کمک کند.

۹. سیب‌ها می‌توانند از آسیب معده بر اثر داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی محافظت کنند

دسته‌ای از مسکن‌ها به نام داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی می‌توانند به دیواره‌ی معده آسیب بزنند.

مطالعه‌ای آزمایشگاهی روی موش ها نشان داد که عصاره‌ی یخ‌زده‌ی سیب به محافظت از سلول های معده در برابر آسیب ناشی از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی کمک کرد.

اسید کلروژنیک و کاتچین دو ترکیبی هستند که در این امر دخالت دارند.

خلاصه: سیب‌ها حاوی ترکیباتی هستند که می‌توانند به محافظت از دیواره‌ی معده در برابر آسیب ناشی از مسکن‌های ضدالتهاب غیراستروئیدی کمک کنند.

۱۰. آنتی‌اکسیدان‌های سیب می‌توانند به محافظت از مغز در کهنسالی کمک کنند

بیش‌تر تحقیقات خواص سیب بر روی پوست و گوشت سیب تمرکز دارند.

با این حال، آب سیب به صورت بالقوه می‌تواند برای زوال عقل مرتبط با سن مفید باشد.

در مطالعات انجام شده بر روی حیوانات، کنسانتره‌ی سیب، گونه‌های اکسیژن واکنش‌پذیر (آر‌او‌اس) بافت مغز را کاهش داده و زوال عقل را به حداقل رساند.

آب‌سیب می‌تواند به حفظ استیل‌کولین کمک کند، یک انتقال‌دهنده‌ی عصبی که می-تواند با سن کاهش یابد. سطوح اندک استیل‌کولین با بیماری آلزایمر ارتباط دارد.

محققانی که به موش‌های پیر سیب کامل می‌دادند دریافتند که مشخصه‌ی حافظه‌ی موش‌ها  به سطح موش‌های جوان‌تر رسید.

سیب‌های کامل حاوی تمام آن ترکیباتی هستند که در آب سیب وجود دارند. و همیشه گزینه‌ی سالم‌تر آن است که میوه‌ی کامل را بخورید.

خلاصه: طبق نتایج حاصل از مطالعات انجام شده روی حیوانات، آب سیب می‌تواند به جلوگیری از کاهش انتقال‌دهنده‌های عصبی دخیل در حافظه کمک کند.

۱۱. چیز دیگری هست؟

سیب‌ها به شکل خارق‌العاده‌ای برای شما مفید هستند، و مصرف آن‌ها با خطر کمتر ابتلا به بسیاری از بیماری‌های مزمن در ارتباط است.

برای بهره‌مندی هر چه بیش‌تر از خواص سیب آن را کامل بخورید ‌ـ همراه با پوست.